01
ontstaan

 
 

Per 31/12/2012 om 24u besliste Rode Kruis Avelgem om hun conventie met de FOD Volksgezondheid stop te zetten wat voor de inwoners betekende dat men vanaf 1/1/2013 om 00u vrij lang zou moeten wachten op een ziekenwagen die van Kortrijk, Oudenaarde, Ronse of verder moest komen waardoor de interventietijden hoog op zouden lopen. 

In dat kader diende Dominiek D'haene, verpleegkundige en initiatiefnemer die eerder datzelfde jaar in Lochristi een nieuwe 112-dienst implementeerde nl. www.112-lochristi.be, een aanvraag in bij de FOD Volksgezondheid om per 1/1/2013 om 00u de Dienst 112 in Avelgem operationeel te houden. De FOD Volksgezondheid gaf op basis van het gedetailleerd aanvraagdossier groen licht waardoor de bevolking dus zonder onderbreking kan blijven rekenen op een snelle en professionele tussenkomst van de Dienst 112, vertrekkende van op de gemeente Avelgem met 2 erkende ziekenwagens.

De dagelijkse werking van de 112-dienst ligt sinds 15/05/2020 in handen van Nathan De Vrieze, die als dagelijks bestuurder de operationele, administratieve en juridische verantwoordelijkheid op zich neemt. Nathan kan met zijn expertise in de dringende geneeskundige hulpverlening, zowel prehospitaal als op spoedgevallen, de up-to-date evidence based richtlijnen implementeren in de werking van Dienst 112 Avelgem wat per direct ook resulteert in de meest accurate en kwalitatieve hulp aan de burger in nood. Samen met stichter Dominiek D’haene vormt dit beleidsteam een tandem die waakt over kwaliteit en efficiëntie bij elke 112-uitruk.

Dienst 112 Avelgem vzw kreeg door de FOD Volksgezondheid het Federaal erkenningsnummer 302 toegewezen, conform de wet op de dringende medische hulpverlening van 08 juli 1964.

 
 

02
onze visie

De dienst 112 Avelgem vzw streeft naar naar een optimale dienstverlening bij medische noodsituaties voor alle burgers in acute nood. Hierbij nemen snelheid, professionaliteit en menselijkheid een centrale plaats in. De belangrijkste peiler waarop de organisatie steunt om deze doelstelling te bereiken zijn de medewerkers.

03
onze missie

Optimale dringende medische hulpverlening voor elke burger in nood.

De dienst 112 Avelgem voert alle opdrachten uit die toegewezen worden door de Noodcentrale 112 West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en Henegouwen met de meest geavanceerde en hedendaagse alarmerings- en interventiemiddelen.

De inzet van onze medewerkers is voor ons van het grootste belang. Zij zijn onmisbaar en de meest vitale schakels in onze hulpverleningsketen. Daarom worden zij aanzien als het grootste kapitaal binnen onze organisatie. Door hun inzet slagen we er in om een hoge kwaliteitsnorm te behalen en te behouden. Om dit doel te bereiken krijgen onze medewerkers dan ook de meest geavanceerde hulpmiddelen ter beschikking om zo tot een optimale dringende medische hulpverlening te komen.

Meer over ons team

Een vraag voor onze dienst?

info@112-avelgem.be 0477 24 35 44

© 2021 Dienst 112 Avelgem vzw - RPR Gent - ON 0508.594.853 - privacy policy - cookie policy - sitemap Quoted: Websites met méér
Om uw surfervaring te verbeteren maakt Ambulance 112 Avelgem gebruik van cookies. Meer informatie    OK